Projecten

Wanding Health Center

Stichting River of Life wil mensen helpen die in extreme armoede leven in Zuid-Soedan en het nabijgelegen Ethiopië door het stimuleren van arbeid en ondernemerschap. Hiervoor moeten allereerst de eerste levensbehoeften gegarandeerd zijn. Zuid-Soedan is in 2011 onafhankelijk geworden. Dat geeft nieuwe hoop voor de toekomst, maar de meest fundamentele voorzieningen ontbreken vaak.

Betere voorzieningen voor Wanding
De inwoners van Wanding en wijde omstreken hebben tot op heden geen toegang tot gezondheidszorg. Veel mensen sterven daarom aan gemakkelijk te behandelen ziekten. Er is in Wanding op korte termijn een gezondheidscentrum nodig. Het gezondheidscentrum zal beginnen met kleine behandelingen zoals wondzorg en vaccinaties, het behandelen van veel voorkomende tropische ziekten en het geven van voorlichting over hygiëne en HIV. Ook zal er een afdeling voor verloskunde en kraamzorg komen, zodat vrouwen veilig door hun zwangerschap en bevalling komen en kinderen gezond kunnen opgroeien.

Wanding, Zuid-Soedan
Wanding is een plaats in het noordoosten van Zuid-Soedan. Het ligt aan een rivier. Er wonen 15.000 mensen, die leven van landbouw, veeteelt en visserij. De plannen voor dit gezondheidscentrum zijn al in een vergevorderd stadium. Hieronder zijn tekeningen van het gezondheidscentrum dat gebouwd zal worden met 7 behandelruimtes. Uiteindelijk zal het worden uitgebreid tot elf behandelruimtes inclusief een laboratorium en een apotheek. De grond waarop gebouwd zal worden is al toegewezen door de Zuid-Soedanese regering. De regering zorg ook voor de salariëring van het personeel.
Klik hier voor meer informatie over Wanding en het gezondheidscentrum

Tekening Wanding Health Center

Uw hulp is zeer welkom

U kunt geld doneren via machtigingskaarten van Wilde Ganzen of het bedrag overmaken op rekeningnummer:
NL53 INGB 00000 40 000 o.v.v. Gezondheidscentrum Soedan.
Het bedrag wat u doneert wordt door Wilde Ganzen verdubbeld.
Het is mogelijk om een onderdeel van het gebouw of de inventaris te sponsoren. De namen van deze sponsoren komen te staan op het gebouw en/of de betreffende afdeling. Ook kunt u ons helpen door uw talenten in te zetten voor de stichting.

Voor meer informatie of ideeën kunt u contact opnemen met Sarah Nyachan Bayak Tut. Stichting River of Life is ANBI erkend. Dat betekent dat de giften aftrekbaar van de belasting zijn.

“Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. We steunen kleinschalige projecten, opgezet door mensen ter plaatse samen met bevlogen Nederlanders. We helpen met kennis, ervaring en financiële steun. Zo maken we samen echt een verschil in de levens van mensen. Met zichtbare en blijvende resultaten.”